Libor je Jihlavák, záchranář a sportovec tělem i duší. Od malička se věnuje sportu, a to především plavání, ve kterém díky své zarputilosti a píli dosáhl vynikajících výsledků. Je také  záchranářem a několik let byl členem výjezdové skupiny Zdravotnické záchranné služby.

V roce 2014 založil Elitavers – Sportovní akademii Jihlava, kde se věnuje výchově a tréninku dětí, jejich všeobecnému rozvoji s důrazem na sportovní aktivity. V Jihlavě a okolí je pořadatelem několika akcí pro širokou veřejnost např. Olympijský běh Jihlava, rodinný závod Koloběh dvojic, Zachraň život s městem Jihlava, S městem Jihlava plave celá rodina aj.. V létě pořádá pro děti, společně se svým týmem, Prázdniny v pohybu v Jihlavě. Je velkým fanouškem ledního hokeje, cyklistiky, rugby, cestování, historie a medicíny.

Ve volném čase se věnuje vzdělávání, hledání inspirace a tréninku plavání. Stále se účastní několika plaveckých závodů v roce, včetně Mistrovství České republiky v plavání.

Jihlavu by rád viděl jako moderní město 21. století, kde se využívají moderní technologie, kde ve fungování města je transparentnost samozřejmostí, stejně jako otevřenost k názorům a potřebám lidí, kteří ve městě žijí. Majetek města, včetně firem vlastněných městem, je spravován s péčí řádného hospodáře, kde se maximálně využívají možné příležitosti, investuje se a zamezuje se zbytečnému plýtvání.

V Jihlavě vidí obrovský potenciál díky její historii a poloze města v rámci ČR i celé Evropy. Díky tomu by Jihlava měla být hlavním přístavem našeho krásného kraje, kde vedení města spolupracuje na svém rozvoji s vedením kraje tak, aby naše děti mohly vyrůstat v jednom z nejpříjemnějších prostředí v ČR. Jihlavu si přeje jako město, kde bude vzkvétat sport, kultura, podnikání, komunitní život, vzdělávání, cestovní ruch a další důležitá odvětví.